0548 - 51 45 61 Morgen vanaf 08.15 weer geopend!

APK Keuringsstation

Bij Autobedrijf Otto Voortman uit Rijssen kunt u terecht voor een APK-keuring voor elk merk en type auto. Als APK Keuringsstation zijn wij een door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) erkend APK keuringsstation.

APK Keuringsstation Rijssen

Rijden zonder geldige APK is strafbaar. U kunt er een flinke boete voor krijgen, zowel van de politie als van de RDW. Is uw auto toe aan een APK? Maak een afspraak bij ons om uw auto APK te keuren. Als u dit wil, kunt u erop wachten onder het genot van een kop koffie.

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Hier vindt u meer informatie over de APK, wanneer en hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden, het keuringsrapport en de keuringseisen.

APK keuren in Rijssen

Als uw voertuig APK-gekeurd moet worden, maak dan een afspraak met Autobedrijf Otto Voortman dit is een door de RDW erkend APK-bedrijf. De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

Tijdens een APK-keuring bij Otto Voortman in Rijssen beoordeelt onze keurmeester uw auto op een groot aantal punten. Hierbij ligt de focus op uw veiligheid en die van de weggebruikers om u heen. Nadat de APK-keurmeester uw auto heeft gekeurd, krijgt u een keuringsrapport. Het rapport vertelt u of uw auto is goedgekeurd of afgekeurd en geeft een overzicht van afkeurpunten en reparatie-adviespunten.

Gegarandeerd veilig de weg op

Blijkt uit de keuring dat uw auto gerepareerd moet worden, dan moeten deze vereiste reparaties plaatsvinden vóór de vervaldatum van de APK. Onze monteurs handelen afkeurpunten daarom het liefste meteen voor u af. Adviespunten leiden dan wel niet tot afkeur van uw auto, maar geven wel aan welke onderdelen binnen afzienbare tijd aan vervanging toe zijn. Onze monteurs pakken ook deze punten bij voorkeur direct voor u op, zodat u écht veilig de weg op gaat en niet alleen op papier.

Wilt u onderhoud aan uw auto laten uitvoeren of moet er iets gerepareerd worden?

APK

De brief van het RDW valt weer op de mat. U weet weer precies hoelaat het is: tijd voor de APK. Misschien heeft u nog een vervelende nasmaak van de vorige keer dat u uw auto heeft laten keuren. Was de garage transparant in de kosten of werd u opgezadeld met een waslijst aan reparatie-kosten achteraf? Geen nood, het kan ook anders. Wij zorgen ervoor dat de APK eerlijk en transparant wordt uitgevoerd, zonder onaangename verrassingen achteraf.

Wat is de APK?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring (APK). In Europa is dit een verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Afhankelijk van het type, de brandstof en bouwjaar van de auto moet deze periodiek gekeurd worden.
Diesel-auto’s moeten na de eerste drie jaar jaarlijks gekeurd worden, Benzineauto's moeten voor het eerst na vier jaar gekeurd worden, om het jaar. Na acht jaar moet een benzineauto ook jaarlijks gekeurd worden. Voor hybride- en volledig elektrische auto’s gelden dezelfde regels als voor benzineauto’s wat betreft de APK.

APK keuringsstation

Op de (jaarlijkse) APK zit u misschien niet te wachten, maar het is belangrijk dat uw auto blijft rijden als een zonnetje. Niet alleen om discomfort te voorkomen, maar vooral voor uw eigen veiligheid. Zo wordt uw auto onder andere gecontroleerd op verkeersveiligheid. Werken uw remmen nog goed? Zit er nog voldoende profiel onder de banden zodat het risico op slippen verkleind wordt? Een prettig idee om te weten dat hier periodiek op gecontroleerd wordt, voor uw eigen veiligheid en dat van uw bijrijders.

Daarnaast wordt uw auto ook gecontroleerd op het milieu (de uitstoot), registratie, kilometerstand, voertuigbewijs, identificatie en gebruikte brandstof. Wanneer u rondrijdt met een auto waarvan de APK-datum is verlopen, ontvangt u automatisch een boete. De kosten hiervan bedragen 130 euro. Zonde en onnodig.

Ons APK keuringsstation is gecertificeerd door het RDW en daarom een goede keuze om uw auto naar ons te brengen. Nadat onze APK keurmeester uw auto heeft gekeurd, ontvangt u van ons een keuringsrapport waarin wordt aangegeven of uw auto is goed- of afgekeurd. Daarnaast wordt er aanvullend advies gegeven over reparaties of mogelijke afkeuringen.

Wanneer is mijn APK verlopen?

Ruim een maand voordat de APK-datum van uw auto vervalt, ontvangt u bericht van het RDW. Wanneer uw auto jaarlijks APK gekeurd moet worden, blijft de datum onveranderd (tenzij u meer dan twee maanden voor de APK vervaldatum uw auto al laat keuren). Via de site van het RDW kunt u het kenteken van uw auto in te vullen en vindt u de vervaldatum. Is de APK vervaldatum binnenkort? Wacht dan niet langer om een afspraak te maken om een boete te voorkomen!

APK in Rijssen

Oeps! Komt u erachter dat de APK vervaldatum nadert? Wacht dan niet langer en kom direct langs in onze garage. Dat kan met of zonder afspraak. Terwijl u wacht wordt uw auto direct voor u gekeurd. Neem een kopje koffie en laat onze keurmeester het werk doen.

Is uw auto onverhoopt afgekeurd? Dan bespreken wij dit direct met u. Indien gewenst, kunnen we de geadviseerde reparaties direct oppakken. Met een prijs vooraf, zodat u geen onaangename verrassingen staan te wachten. Zo kunt u dezelfde dag weer met een gerust gevoel veilig de weg op.

Onze garage in Rijssen is op werkdagen geopend van 8.15 tot 17.30 en op zaterdagen tussen 9.00 - 15.00. Bel voor een afspraak voor uw APK in Rijssen op 0548 - 51 45 61 of kom direct langs in onze vestiging op de Daltonstraat 18 in Rijssen. (adres openen in Maps)

Bel ons
Plan een afspraak
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Autobedrijf Otto Voortman is RDW erkend
Autobedrijf Otto Voortman - Nationale Auto pas
Autobedrijf Otto Voortman is lid van BOVAG
Klanten vertellen
Openingstijden
Zondag gesloten
Maandag 08.15-17.30
Dinsdag 08.15-17.30
Woensdag 08.15-17.30
Donderdag 08.15-17.30
Vrijdag 08.15-17.30
Zaterdag 09.00-14.00
Maandag t/m Vrijdag tussen 12:00 -13:00 uur gesloten)

Privacy verklaring | Algemene Voorwaarden | Sitemap
Webontwikkeling door Gijs®.