0548 - 51 45 61 Morgen vanaf 08.15 weer geopend!

Airco onderhouden

Het is erg belangrijk om regelmatig de airco van uw auto te onderhouden. De vakspecialisten van autobedrijf Otto Voortman zijn gespecialiseerd in het onderhouden een auto airco. Benieuwd wat autobedrijf Otto Voortman voor u kan betekenen? Neem gerust contact op of kom langs in de werkplaats.

Otto Voortman: dé auto airco specialist

Autobedrijf Otto Voortman is specialist op het gebied van onder andere airco onderhoud. De specialisten beschikken over de juiste kennis en apparatuur.
Een airco onderhouden van de auto is ontzettend belangrijk en moet periodiek worden uitgevoerd. Niet alleen in de zomer moet deze namelijk goed werken, ook in de winter is een goed onderhouden airco essentieel zodat de ramen tijdens de koude dagen niet beslaan. Laat periodiek de airco onderhouden van uw auto door onze monteurs en kom goed de zomer én de winter door.

Waarom is een auto airco onderhouden zo belangrijk?

Het is niet alleen fijn als de airco van de auto onderhouden en bijgevuld wordt, het is ook noodzakelijk. Het is namelijk ontzettend vervelend als de auto in de zomer te warm is en de ramen in de winter beslaan. De vakbekwame monteurs van autobedrijf Otto Voortman helpen u graag snel en efficiënt met de auto airco onderhouden. Waarom het onderhouden en bijvullen nog meer belangrijk is? U leest het hieronder.

Waarom auto airco service belangrijk is:

 • Na het bijvullen en onderhouden van de airco blijft de auto koel
 • De lucht in de auto blijft schoon, wat beter is voor de gezondheid
 • Wordt het onderhoud overgeslagen? Dan functioneert de airconditioning met de tijd minder goed
 • Een goed onderhouden auto airco is nodig om in de zomer de auto te koelen en in de winter beslagen ramen te voorkomen
 • Zonder periodiek onderhoud en het bijvullen kan het koelsysteem defect raken
 • Een goed onderhouden auto airco verbruikt minder energie
 • Auto airco service is essentieel om dure reparaties te voorkomen

Hoe vaak langs de auto airco specialist?

Hoe vaak je langs de auto airco specialist moet voor onderhoud, hangt af van diverse factoren. Hoe dan ook is het aan te raden om periodiek de airco te onderhouden. Wij raden het aan om airco onderhoud minimaal eens in de twee jaar te laten plaatsvinden. Zo weet u zeker dat problemen vroegtijdig herkend worden en opgelost kunnen worden voor er echte (dure) schade optreedt. Dit bespaart u geld en frustratie, maar ook weet u zeker dat het goed zit met de auto airco en deze altijd over genoeg koudemiddel beschikt.

Tips om uw airconditioning beter te gebruiken

De levensduur van uw airco kan aanzienlijk worden verlengd wanneer hier op een bewustere en betere manier mee om wordt gegaan. Wist u dat veel mensen onbewust de airco op de verkeerde manier gebruiken? Om te zorgen dat u optimaal geniet van uw airconditioning en de kans zo klein mogelijk is op defecten, geven we u een aantal tips.

 • Is de auto erg warm? Rijd het eerste stuk alleen met de ramen open. Wanneer de auto iets is afgekoeld, schakelt u de airconditioning pas in.
 • Heeft u een automatische airco? Stel dan de automatische modus zodat de auto minder verbruikt.
 • Gebruik het koelsysteem iedere week voor minstens 10 minuten. Hierdoor blijven de onderdelen soepel.
 • Laat uw airconditioning periodiek bijvullen, nakijken en onderhouden om grote problemen, nare geuren en hoge kosten voor te zijn.

Andere services van autobedrijf Otto Voortman

Natuurlijk kunt u ook voor ander onderhoud en reparaties terecht bij autobedrijf Otto Voortman. En heeft u schade? Dan kunt u bij ons langskomen voor vakkundig schadeherstel waarbij u ook kosteloos vervangend vervoer aangeboden krijgt. Ook zijn we een erkend APK-station waardoor u bij ons terechtkunt voor de APK (algemene periodieke keuring).

Maakt u gebruik van BOVAG pechhulp en heeft u pech? Wij worden direct ingeschakeld en helpen u zo snel mogelijk weer op weg. Is de oude bolide niet meer te redden na een ongeval of bent u gewoon toe aan wat nieuws? Ook dan bent u bij autobedrijf Otto Voortman aan het juiste adres. Wij hebben diverse nieuwe occasions en kijken graag welke het beste bij u past. Wilt u uw auto verkopen? Ook dan staan onze specialisten voor u klaar.

Stel gerust uw vragen!

Heeft u nog vragen of opmerkingen over een koelsysteem onderhouden of over de andere services? Of wilt u graag een afspraak inplannen bij Otto Voortman? Neem contact met ons op en we staan graag voor u klaar.

Bel ons
Plan een afspraak
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Autobedrijf Otto Voortman is RDW erkend
Autobedrijf Otto Voortman - Nationale Auto pas
Autobedrijf Otto Voortman is lid van BOVAG
Klanten vertellen
Openingstijden
Zondag gesloten
Maandag 08.15-17.30
Dinsdag 08.15-17.30
Woensdag 08.15-17.30
Donderdag 08.15-17.30
Vrijdag 08.15-17.30
Zaterdag 09.00-14.00
Maandag t/m Vrijdag tussen 12:00 -13:00 uur gesloten)

Privacy verklaring | Algemene Voorwaarden | Sitemap
Webontwikkeling door Gijs®.