0548 - 51 45 61 Vandaag geopend tot 17.30 !

De airco bijvullen van een auto

Een airco van een auto bijvullen: onderhoud dat periodiek moet worden uitgevoerd. Niet alleen zodat in de zomer uw auto heerlijk koel blijft, maar ook zodat in de winter de ramen niet beslaan. Laat de airco van de auto periodiek bijvullen door onze monteurs en verleng de levensduur van uw koelsysteem.

Airco bijvullen

Voor een airco bijvullen kunt u bij autobedrijf Otto Voortman terecht. Het is namelijk erg belangrijk uw airco met regelmaat te onderhouden en bij te vullen. Onze vakspecialisten beschikken over de juiste kennis en de beste apparatuur. Neem gerust contact op of kom langs in onze werkplaats.

Waarom de airco van de auto bijvullen?

Een goedwerkend koelsysteem is niet alleen prettig, maar ook noodzakelijk tijdens de winter- en zomermaanden. De gespecialiseerde monteurs van autobedrijf Otto Voortman helpen u graag snel, professioneel én efficiënt met de auto airco bijvullen. Waarom dit zo belangrijk is? We zetten het voor u op een rijtje.

Waarom airco auto bijvullen noodzakelijk is:

 • De lucht in de auto blijft koel
 • De lucht in de auto blijft schoon, wat beter is voor uw gezondheid
 • Wordt het bijvullen van de airconditioning overgeslagen, dan functioneert deze minder goed
 • Koele lucht is nodig om de auto te koelen in de zomer en voorkomt beslagen ramen in de winter
 • De airco bijvullen is belangrijk, bij te weinig koudemiddel kan het koelsysteem stukgaan

Hoe vaak de airco vullen van de auto?

U staat er misschien niet bij stil, maar periodiek de airco vullen van de auto is zeker aan te raden. Ook uw airconditioning heeft onderhoud nodig: gemiddeld 10% van het koudemiddel wordt verbruikt in één jaar. Laat daarom om het jaar uw airco onderhouden om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en op te lossen, voorkom eventuele extra schade en bespaar uiteindelijk kosten. Een airco laten nakijken is niet verplicht, maar voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen. De airco vullen van de auto gebeurt het liefst minimaal eens per vier jaar.

Hoe werkt airco vullen auto en hoelang duurt het?

Een airco vullen van een auto mag niet meer zelf worden gedaan. U dient namelijk gebruik te maken van specifieke apparatuur en een auto airco bijvullen moet professioneel en verantwoord worden uitgevoerd. Autogarage Otto Voortman zal vakkundig uw auto airco vullen, controleren en het oude koudemiddel op verantwoorde wijze afvoeren. Hoelang het bijvullen duurt hangt af van uw systeem. Worden er geen defecten gevonden en gaat het daadwerkelijk alleen om het bijvullen, dan neemt dit gemiddeld één uur in beslag.

Airco bijvullen kosten

De kosten van het bijvullen van uw airconditioning kunnen verschillen. Wat voor een koelsysteem kent uw auto, hoeveel koudemiddel moet er worden toegevoegd? Dit zijn belangrijke factoren die meespelen bij het bepalen van de kosten van een airco vullen. Benieuwd naar de daadwerkelijke kosten voor uw type koelsysteem?

Offerte aanvragen

Tips gebruik airconditioning

Het zal u misschien verbazen, maar de airco van een auto wordt door veel mensen verkeerd gebruikt. Door de airconditioning zo optimaal mogelijk te gebruiken is er minder kans op lekkages en andere defecten. Ook wordt de levensduur van uw airco bij goed gebruik verlengd. We geven u een aantal tips.

 • Laat eerst de hitte uit uw auto door ramen en deuren te openen. Rijd eerst een stuk met de ramen open en schakel later pas de airco in.
 • Zet de recirculatiestand op tijd uit: zodra de auto koel is laat u wat frisse lucht binnen door de ramen te openen.
 • Stel bij een automatische airco de temperatuur in. De automatische modus zorgt voor minder verbruik.
 • Zet het koelsysteem 10 tot 15 minuten voor aankomst uit: dit voorkomt de groei van schimmels en bacteriën en is tevens beter voor uw gezondheid.
 • Gebruik de airco iedere week minstens 10 minuten om de onderdelen van het koelsysteem soepel te houden.
 • Gebruik het koelsysteem ook in de winter. Om beslagen ramen te voorkomen, maar ook zodat de airconditioning in de zomer optimaal werkt.
 • Laat uw airco periodiek bijvullen, nakijken en onderhouden om grote problemen, nare geurtjes en hogere kosten te voorkomen.

Andere services van autobedrijf Otto Voortman

Naast een auto airco bijvullen kunt u bij autobedrijf Otto Voortman terecht voor ander onderhoud of reparaties. Bij schade kunt u bij ons terecht voor vakkundig schadeherstel, terwijl u kosteloos vervangend vervoer krijgt. Ook zijn wij een erkend APK-station en kunt u bij ons terecht voor een algemene periodieke keuring (APK). U kunt na de deskundige keuring weer veilig de weg op.

Heeft u een pechgeval en maakt u gebruik van BOVAG pechhulp? Uw autobedrijf Otto Voortman wordt direct ingeschakeld. We helpen u zo snel mogelijk weer op weg.

Ook als u op zoek bent naar een nieuwe occasion is Otto Voortman in Rijssen er voor u. Wij bieden u een auto die volledig bij u past voor een aangename prijs. Wilt u uw auto verkopen, dan leiden onze specialisten de verkoop graag voor u in goede banen.

Heeft u nog vragen over een auto airco bijvullen of over de andere services? Neem gerust contact op, we staan graag voor u klaar.

Bel ons
Plan een afspraak
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Autobedrijf Otto Voortman is RDW erkend
Autobedrijf Otto Voortman - Nationale Auto pas
Autobedrijf Otto Voortman is lid van BOVAG
Klanten vertellen
Openingstijden
Zondag gesloten
Maandag 08.15-17.30
Dinsdag 08.15-17.30
Woensdag 08.15-17.30
Donderdag 08.15-17.30
Vrijdag 08.15-17.30
Zaterdag 09.00-14.00
Maandag t/m Vrijdag tussen 12:00 -13:00 uur gesloten)

Privacy verklaring | Algemene Voorwaarden | Sitemap
Webontwikkeling door Gijs®.